Grunnarbeid signerte Ringveg Nord

Statens vegvesen og entreprenøren Grunnarbeid signerte i dag kontrakten på om lag 113 millioner kroner om byggingen av Ringveg Nord parsell A + E14 i Stjørdal

Den strekningen av Ringveg Nord som kalles parsell A skal bygges mellom Innherredsveien og Stokkan nedre (ved Stokkan ungdomsskole). Her er det i dag dyrka mark, altså blir det en helt ny tofelts vegstrekning. Nå som kontrakten er underskrevet kommer arbeidet straks i gang.

I første omgang blir det fullt fokus på å få gjort ferdig et midlertidig spor for jernbanen like øst for dagens spor. Omleggingen skjer i den togfrie helga 4. og 5. juni. Da får entreprenørens mannskap plass til å bygge en ny jernbanebru i den eksisterende togtraseen. Ringveg Nord skal her senkes for å kunne dukke under jernbanebrua. I begge ender av vegstrekningen blir det bygd rundkjøringer for å knytte den med fv 33 i øst og Innherredsveien i vest. Hele vegstrekningen åpnes for trafikk i november, og da er jernbanen allerede flyttet over på den nye jernbanebrua.

I tilknytning til arbeidene på E6 skal 400 meter av E14 mellom brannstasjonen og rundkjøringen i Halsøen oppgraderes til firefeltsveg. Men dessverre må ting bli litt verre før det kan bli bedre på E14. Vegen må snevres inn for å gi plass til anleggsarbeidene, men vi vil holde to gjennomgående felt åpne til enhver tid bortsett fra noen helger med stengt vei.

Før vegarbeidet kan gjøres på E14 må jernbanen flyttes over på en midlertidig jernbanebru. Først må entreprenøren bygge en fylling. Så blir stålbrua, som til nå er blitt brukt på Nyhavna i Trondheim, flyttet på plass og er klar til bruk i den togfrie helga 1. og 2. oktober. Det er samtidig som den nye jernbanebrua på Ringveg Nord tas i bruk. Da rives den gamle jernbanebrua over E14, og bygging av ny bru som gir større frihøyde enn i dag tar til for fullt.

Av hensyn til trafikksikkerheten og trafikkflyten blir Innherredsvegen stengt ved E14 i et halvt års tid i 2012. Omkjøring blir via rundkjøringen ved Mindes hus og Kjøpmannsgata. På dette tidspunktet vil den nye strekningen av Ringveg Nord være åpnet for trafikk og vil fungere som avlastning til E14. Vi har fokus på at myke trafikanter skal komme seg fram og føle seg trygge, men det vil være noen midlertidige løsninger for de myke trafikantene i anleggsperioden.