Positivt fra Peab

Peab-konsernet kan se tilbake på et godt første kvartal. Omsetningen stiger, ordrebøkene vokser og resultatet holder seg på plussiden.

Operativ nettoomsetning økte med 22 prosent till 8 797 Mkr (7 189), mens operativt driftsresultat ble 102 Mkr (107).

Ordreinngangen i første kvartal økte med 20 prosent till 10 306 Mkr (8 591), mens ordrereserven for Bygg og Anlegg økte med 11 prosent til 29 689 Mkr (26 769)

- Et ytterligere forbedret konjunkturnivå og økt aktivitet på byggmarkedet preger årets første kvartal. Vi står godt rustet for å møte de utfordringer vi har i arbeidet med å etablere oss som Nordens samfunnsbygger. Denne kvartalsrapporten blir min siste som konsernsjef for Peab, og nå tar Jan Johansson over oppdraget med å bringe selskapet videre i Peabs ånd, sier Peabs avgående VD og konsernsjef Mats Paulsson.

Peab rapporterer ikke egne tall for de ikke-svenske virksomhetene dine, men den norske Peab-direktøren gir følgende kommentar:

- Peab i Norge har en god ordrereserve for 2011. Vi har utfordringer på enkelte prosjekter som er tatt i et marked med lave marginer, men prognosen for året virker innen rekkevidde. Utviklingen og ekspansjonen av Peab Norge er svært positiv og går raskere og bedre enn forventet, sier adm dir i Peab Norge Petter Moe.