Sweco fortsetter veksten

Sweco Norge fortsetter veksten i første kvartal, og administrerende direktør Vibeke Hverven forventer ytterligere vekst resten av 2011.

Sweco Norge oppnådde i første kvartal en brutto omsetning på 308 millioner kroner sammenliknet med 289,7 millioner i tilsvarende periode i fjor. Det medfører en vekst på 6,3 prosent for rådgiverselskapet.

- I første kvartal har vi fulgt opp de gode resultatene vi hadde gjennom fjoråret og hatt en videre vekst. Den økte etterspørselen etter bærekraftige løsninger fra våre oppdragsgivere vil gi oss gode resultater også i år, forteller administrerende direktør i Sweco, Vibecke Hverven.

Vekst innenfor bygg og anlegg
Noe av årsaken til det gode resultatet i løpet av starten på 2011 er blant annet på bakgrunn av veksten innenfor bygg og anlegg. Særlig har Sweco registrert en etterspørselen etter energieffektive miljøbygg (”grønne bygg”).

- Forventningen om at bygg- og anleggsmarkedet får en moderat oppgang i 2011 har slått til. Markedet er på vei opp igjen og vi opplever at den grønne bølgen har nådd eiendomsmarkedet. Vår satsning på bærekraftig løsninger styrker vårt konkurransefortrinn, forteller Hverven.

Forventer vekst
Foruten forventet videre vekst innenfor bygg og anlegg tror Hverven det vil bli økt etterspørsel innenfor energisektoren. Norske veier og jernbane er også overmodent for en oppgradering.

- I 2010 steg innenlands energiforbruk til ny rekord i Norge på 131 TWh, både på grunn av økt forbruk gjennom en kald vinter, men også som følge av økt behov for kjøling om sommeren. Gjennom året var Norge nettoimportør av kraft i hele ni måneder. Kraftselskapene har konkrete investeringsplaner og det forventes investeringer på 50 til 100 milliarder i energi- og effektproduksjon frem til 2020.

Rådgiverbransjens ”State of the Nation”-rapport viser at tilstanden i norsk infrastruktur har stått stille på tross av at arbeidet har blitt prioritert med økte bevilgninger på flere områder. Det vil koste 800 milliarder å få en tilfredsstillende standard.

- Etterslep og forfall er så stort at det er uunngåelig med økte investeringer i veinett, jernbane, kommunale bygg og avløpsanlegg, mener Hverven.