OBAS signerer NHH

Statsbygg har undertegnet kontrakt med OBAS Vest AS for oppføring av nybygg for Norges Handelshøyskole i Bergen.

Etter en prekvalifiseringsrunde høsten 2010, fikk seks entreprenører muligheten til å gi tilbud. Tre entreprenører leverte, og det økonomisk mest fordelaktige tilbudet kom fra OBAS Vest AS. Avtalen på 287millioner kroner ble signert 2. mai 2011.

Norges Handelshøyskole (NHH) har i dag sin virksomhet delt mellom egne og leide lokaler i Bergen. NHH står foran en økning i studentmassen og ønsker å samle all sin virksomhet innefor egen tomt. Dagens bygningsmasse her er på om lag 18.500 kvadratmeter og utvidelsen er på 13.000 kvadratmeter. Sammen med eksisterende bygningsmasse vil dette gi plass for 3000 studenter.

Hovedanlegget ved NHH er satt sammen av relativt lave bygningsformer på to og tre etasjer, gruppert omkring et uterom der bygninger og terreng definerer anleggets campus. I kontrast til dette står høyblokken på ni etasjer sentralt plassert i anlegget. Høyblokken markerer NHH som et landemerke i bydelen. Kulturminnedokumentasjon anbefaler blant annet at nybygget legges slik at viktige landskapsdrag bevares og at helheten i anlegget opprettholdes. Bygget er nå lagt mot sør og er tilpasset terrenget slik at det ikke ødelegger dagens landskapsdrag.

Gjennom skisse- og forprosjektfasen har prosjekteringsgruppen utviklet et bygg med enkle og rene former. Arkitekten for nybygget er LinkArkitektur og rådgivingsgruppen er Sweco. Grunnarbeidene starter i juni og nybygget er klar til innflytting 1. april 2013.