Sweco på topp tre

På Universums liste over Drømmebedriftene 2011, er Sweco i år kåret til den 3. mest attraktive arbeidsgiveren i kategorien teknologi.

Kun gigantene Statoil og Aker Solutions er mer attraktive enn Sweco blant norske ingeniørstudenter.

Undersøkelsen er gjennomført av Universum og måler studenters inntrykk av potensielle arbeidsgivere. I Norge har 6718 studenter besvart undersøkelsen.

Tidligere har ingen rådgivende ingeniørselskap vært blant de tre øverste i undersøkelsen over norske studenters preferanser. Med årets plassering har Sweco gjort et solid hopp fra tiendeplass i 2010, og passerer dermed sine konkurrenter i 2011-undersøkelsen.

- Å komme så høyt og samtidig gjøre et så solid hopp er veldig gledelig. Dette er resultatet av en klar satsning hvor vi har jobbet bevisst og målrettet for en god og tydelig utvikling av selskapet som også har gitt oss oppmerksomhet og synlighet, , forteller Vibecke Hverven, administrerende direktør i Sweco.

- En viktig ressurs
Gjennom året har Sweco flere profilerte aktiviteterinn mot ingeniørstudenter landet over.

- Å gjøre seg attraktiv for studenter er mer enn tilstedeværelse på arrangementer. Over tid har vi vært synlige og engasjert i arbeidet med studentene. Vi ønsker å gi studentene en opplevelse av hva som kjennetegner Sweco som arbeidsgiver, sier Hverven og peker på studentene som er hos Sweco i sommermånedene som eksempel.

- I år opplevde vi rekord i antallet søknader til våre 50 sommerjobber. Det henger mye sammen med at vi har gjennomført dette over tid. Tilbakemeldingene har vært gode fra studentene, noe som også sprer seg blant studentene. Med sin ferske kunnskap ser vi på studentene som en viktig læringsressurs som kan belyse problemstillingerpå sine måter.

Fokus på bærekraftige løsninger
Hverven tror også selskapets fokus på bærekraftige løsninger tiltrekker og engasjerer studentene når de skal søke jobb.

- Mange studenter opplever arbeidet med bærekraftige løsninger som meningsfylt og spennende. Muligheten til å påvirke samfunnsutviklingen aktivt gjennom selv å bli med på å finne de gode helhetlige løsningene som ivaretar både teknikk og miljø og ikke minst alle brukere, er attraktivt for ingeniørstudentene, påpeker Hverven.