Gjennomslag i Eikremtunnelen

Torsdag 5. mai kl 1500 er det gjennomslag i Eikremtunnelen på riksveg 70 Øydegard-Bronneset i Tingvoll

Det er Maria Vatten, nærmeste nabo til tunnelen i Kjervika, som får æren av å fyre av den siste salva.

Det var ordfører i Tingvoll kommune Morten Sørvik som fyrte av den første salva på tunnelen 29. september 2010. Etter vel sju måneder med tunneldriving er det nå klart for gjennomslag i den 970 meter lange tunnelen.

Eikremtunnelen er drevet fra Kjervika mot Tveekrem. Som vi hadde forutsett på forhånd i våre geologiske utredninger, medførte fjellkvaliteten på Tveekremsida at det måtte et omfattende fjellsikringsarbeid til. Arbeidet er så langt gjennomført nesten uten personskader. Ett overtråkk som resulterte i beinbrudd er eneste personskade som har medført fravær.

Etter at tunnelen nå er ferdig drevet starter vi med sluttarbeidet i tunnelen, som i første fase er dreneringsarbeid og vegoppbygging. Arbeidet med tunnelportalen på Tveekrem pågår for fullt. Så snart denne er ferdig blir eksisterende riksveg, som har vært omlagt i byggeperioden, reetablert over portalen.

I Kjervika vil vi foruten bygging av tunnelportal også starte arbeidet med kulverten som skal gi planfri kryssing mellom riksveg og lokalveg. Arbeidet med midlertidig omkjøringsveg pågår også. Eikremtunnelen med tilgrensende veger skal være ferdig i løpet av februar i 2012.

Eikremtunnelen bygges i en felles entreprise med den 705 meter lange Høgsettunnelen på E39 mellom Knutset og Høgset. Det er AF Betonmast Anlegg – Mika som er hovedentreprenør på de to tunnelene. De elektrotekniske installasjonene inngår ikke i tunnelentreprisen, de er lyst ut i egen entreprise. Tilbudsåpninga for denne entreprisen er 13. mai 2011.

Les mer om StorKrifast her