Resultat som forventet fra Telenor

Telenor økte både inntekter og resultat i første kvartal 2011 og endte omtrent der hvor analytikerne forventet. Selskapet må kutte kostnader i Norden, men går fram i Europa og Asia.

Teleselskapet hadde et driftsresultat på 3,65 milliarder kroner, mot 3,19 milliarder i første kvartal 2010. Resultatet før skatt (EBITDA) endte på 7,36 milliarder – drøyt 200 millioner kroner bedre enn i fjor.

Driftsinntektene økte med 1,75 milliarder kroner, marginalt høyere enn spådommene. Resultatet før skatt endte også på samme nivå som 17 analytikere i SIX Estimates hadde forventet, ifølge E24.

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas melder om økende priskonkurranse og behov for mer omfattende kostnadsreduserende tiltak i Norge og Danmark. Selskapet melder om stabilitet for sitt datterselskap i Ungarn og sterk fremgang i Serbia.

Både Uninor i India og de fire øvrige virksomhetene i Asia, har økt inntektene.

– De asiatiske virksomhetene var de viktigste bidragsyterne til kunde- og inntektsveksten, sier Baksaas, som sier de ønsker en snarlig avklaring på korrupsjonssaken i Uninor. Saken rundt tildelinger av konsesjoner i 2008 er den største av sitt slag i Indias historie, men skjedde før Telenor kom i inn på eiersiden.