Ny NFF-formann

Jan Kristiansen i Multiconsult er valgt som ny formann i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF).

Jan Kristiansen, som til daglig jobber som ingeniørgeolog i Multiconsult, ble valgt til ny formann i NFF under foreningens årsmøte tirsdag. 55-åringen tar over etter Eivind Grøv, som takker for seg etter to år i formannstolen.

- Jeg har sittet i NFF-styret i seks år og følte at jeg enten måtte prøve meg på formannjobben eller overlate styreplassen til noen andre. Dette er et spennende verv i en veldrevet forening hvor alle firmaer snakker sammen og er villige til å dele kunnskap med hverandre, sier Kristiansen til Byggeindustrien.

Den ferske NFF-formannen tror rekruttering kan bli et område som vil få litt ekstra fokus i NFF i tiden fremover.

- NFF har jobbet en del med rekruttering, men det er en ekstremt krevende prosess. Vi diskuterer nå ulike metoder vi kan bruke for å rekruttere folk til bransjen og kommer nok til å prøve å sette litt ekstra fokus på rekruttering fremover sier Kristiansen.

Jan Kristiansen er utdannet ingeniørgeolog fra Universitetet i Oslo. Eter utdannelsen jobbet han cirka 10 år i Norges Geotekniske Institutt (NGI) hvor han også tok hovedfag. Kristiansen var også 14 år i Dyno Nobel, nå Orica, før han for 1,5 år siden begynte som ingeniørgeolog i Multiconsult.

NFFs årsmøte ble for øvrig holdt i etterkant av foreningens årlige temadag. Årets tema var ”Økt satsing på veg og bane – stor aktivitet for tunnelfolket”.