Stadig nedgang i antallet konkurser

Apriltallene viser at nedgangen i antall konkurser og tvangsavviklinger fortsetter, viser tall fra Brønnøysundregistrene.

I april i år ble det registrert 440 konkurser og tvangsavviklinger i Norge, mens det tilsvarende tallet for april 2010 var 553.

Nedgangen i konkurstallene, april i år sammenliknet med april i fjor, er på 17,4 prosent.

Hittil i år er det registrert 1 987 konkurser og tvangsavviklinger, mot 2 102 i løpet av fjorårets tre første måneder. Dette er en nedgang på 5,5 prosent.

I april hadde Troms den mest markerte nedgangen, med 80,0 prosent. Sogn og Fjordane hadde en nedgang på 54,5 prosent. I Finnmark ble tallet på konkurser og tvangsavviklinger redusert med 50,0 prosent, sammenliknet med april i fjor. Til tross for den samlede nedgangen, hadde noen fylker økning i konkurser og tvangsavviklinger, målt mot fjorårstallene. Hedmark hadde størst økning, med 58,8 prosent, mens Aust-Agder økte med 33,3 prosent.

– Vi ser at utviklingen med færre konkurser og tvangsavviklinger fortsetter, slik tendensen har vært det siste året, sier underdirektør Karl Erik Rørmark ved Konkursregisteret.