Mange ulykker i helgen

Inngangen til mai ble preget av en rekke alvorlige ulykker til vanns og langs veiene rundt omkring i landet.

Den mest omfattende ulykken var båtulykken i Drangedal natt til søndag. Til sammen sju personer i slutten av tenårene og i begynnelsen av 20-årene var om bord i en fritidsbåt som gikk på et skjær i innsjøen Toke ved boligområdet Merkebek i Drangedal i Telemark.

En mann ble funnet omkommet i nærheten av båten, og en mann var søndag kveld fremdeles savnet etter ulykken. Et omfattende søk med helikopter, dykkere, båt med vannkikkert, Røde Kors-mannskaper og politihunder ble satt i gang etter den savnede. En 21 år gammel mann ble brakt til Ullevål sykehus i Oslo med lettere skader, mens fire personer, to kvinner og to menn, kom uskadd fra ulykken.

Alle ungdommene som var i båten, er fra Drangedal-området. Den yngste er født i 1994, den eldste i 1989.

Kolliderte med buss
Helgens første dødsulykke skjedde fredag ettermiddag på Dokka i Oppland. En 60 år gammel mann omkom da personbilen han kjørte ble påkjørt av et vogntog idet personbilen kjørte inn på riksvei 33.

Lørdag ettermiddag omkom en kvinne i en kollisjon med en buss på E18 i Bamble i Telemark. Bussen hadde 29 barn om bord, og fire av barna ble brakt til sykehus med lettere skader.

Ulykkesbildet langs veiene var imidlertid først og fremst preget av en rekke motorsykkelulykker i helgen. Totalt ble det registrert fem MC-ulykker, hvorav to dødsulykker. En 23 år gammel mannlig motorsyklist omkom i en kollisjon med to personbiler på riksvei 13 på Voss lørdag ettermiddag. I Oslo omkom en motorsyklist i en frontkollisjon med en personbil på Oppsal søndag ettermiddag.

På Vikna i Nord-Trøndelag ble en litauer i begynnelsen av 30-årene alvorlig skadd da han kjørte av veien på motorsykkel. Ulykken skjedde på Vikna-siden av Nærøysundbrua i 18.30-tiden lørdag.

På Jørpeland i Rogaland ble en 25 år gammel mann alvorlig skadd da han kjørte av veien med motorsykkel søndag formiddag. 25-åringen traff en fortauskant og ble slengt opp i lufta. En eldre kvinne som gikk på fortauet, ble truffet av mannen. Hun ble sendt til sykehus med ambulanse.

I Nordland ble en mann og en kvinne i 30-årene brakt til sykehus med moderate skader etter at motorsykkelen de satt på kolliderte med en personbil ved Saksenvika i Saltdal mellom Rognan og Fauske, ifølge NRK.

I høyspentledning
Flere ulykker skjedde etter ulike typer aktiviteter i luften og til vanns.

I Bergen ble en 30 år gammel mann lettere skadd da han fikk problemer under dykking på Garnes i Arna søndag ettermiddag. Årsaken til ulykken er så langt ikke klarlagt.

I Selje i Sogn og Fjordane ble en 53 år gammel mann skadd i en paragliderulykke. Mannen fikk moderate skader etter å ha fløyet inn i en høyspentledning lørdag ettermiddag.

I Løfallstrand i Kvinnherad i Hordaland havarerte et helikopter av typen Robinson R22 etter å ha kommet borti en løypestreng. Helikopteret med to personer om bord fikk en hard landing på et jorde i Løfallstrand og ble liggende delvis på siden og delvis på taket. Føreren kom uskadd fra hendelsen, mens passasjeren klaget på smerter i den ene armen etter hendelsen.

I Ålesund kom flygeren uskadd fra det da landingshjulet knakk på et småfly under landing på Ålesund lufthavn Vigra søndag formiddag. Flyet havnet delvis utenfor flystripen under landingen.