Oppgang tross turbulens i bemanningsbransjen

Turbulensen rundt bemanningsbyråer i helsevesenet ser ikke ut til å ha rammet bransjen som helhet. Fra første kvartal 2010 til samme periode i år var omsetningsveksten 18 prosent.

Fakta om bemanningsbransjens første kvartal

* Bemanningsselskapene i Norge omsatte for 2,7 milliarder kroner i årets første kvartal. I samme periode i fjor var tallet 2,3 milliarder kroner.

* Til sammen ble det solgt 9,185 millioner arbeidstimer i januar, februar og mars 2011, mot 7,871 millioner timer i de tre første månedene i 2010.

* Den foreløpige toppen for bransjen ble nådd i fjerde kvartal 2007, da det ble solgt drøyt 12 millioner timer. (Kilde: NHO Service)

Det viser tall fra NHO Service.

I første kvartal i år omsatte bemanningsbransjen for 2,7 milliarder kroner. Antall solgte timer økte med 16,7 prosent. Dette er den største kvartalsveksten siden 2007.

– At det er vekst i bemanningsbransjen er et positivt tegn for hele Norge siden statistikken viser at utviklingen korresponderer med utviklingen i norsk økonomi. Vekst i bemanningsbransjen betyr positiv konjunkturutvikling og lavere arbeidsledighet, sier fagsjef Even Hagelien i NHO Service.