Brann på storgård i Drammen

En av hovedbygningene til ærverdige Åskollen gård på Åssiden i Drammen står i full fyr. Bygningen er allerede totalskadd. Naboene har lenge fryktet at noe sånt kunne skje.

Brannvesenet fikk melding om kraftig røykutvikling på gården like etter klokka 7 fredag morgen, ifølge Drammens Tidendes nettutgave. Klokka 8 var det utbrent i første etasje, og fortsatt full fyr i annen etasje. Brannvesenet jobber for å unngå at brannen sprer seg til en av de andre bygningene. Foreløpig er det ikke fare for det, opplyser politiet til NTB.

Den 164 år gamle gården ligger midt i et boligområde med tett bebyggelse og er en av Drammens største og flotteste boligeiendommer.

Nå er bygningen eid av et eiendomsselskap. I en rekke år har folk på Åssiden kjempet for gården, som de mener må pusses opp og brukes som et samlingssted for hele bydelen. Beboerne har fryktet at eiendommen ville bli utbygd med blokker eller rekkehus, skriver dt.no. De har også fryktet at de tomme bygningene ville bli rammet av brann eller hærverk.

Den kraftige røykutviklingen fra storbrannen plager folk som bor i nærheten.

– Det er nok mange som bor sør for gården som plages av røyken. Da er det viktig at man lukker vinduer og dører, sier Trond Bekken i brannvesenet i Drammen til NRK.