Investeringsstopp og utsettelser i Vestre Viken

Helseforetaket Vestre Viken stanser alle investeringer som ikke er nødvendige for å redde liv og helse. Samtidig utsetter de avgjørelsen om to sterkt ønskede utbygginger.

I et styremøte torsdag ble det konstatert at helseforetaket fortsatt vil ha store utfordringer med likviditeten de kommende månedene. Ved utgangen av mars hadde Vestre Viken HF et samlet resultat på minus 20 millioner kroner, 38,1 millioner under budsjettet, viser tallene fra styremøtet torsdag.

Styret vedtok å stanse alle investeringer som ikke gjelder erstatning av livsviktig utstyr. Unntaket gjelder også allerede inngåtte avtaler.

To saker vedrørende Kongsberg sykehus ble utsatt til styremøtet 27. juni: ny operasjonsstue og utbedring av akuttberedskapen innen bløtdelskirurgi.

Lokallagsleder i Kongsberg og stortingsrepresentant Laila Gustavsen (Ap) sier seg passe fornøyd:

– De har i hvert fall ikke lagt de to sakene på is. Kort oppsummert så har styret vedtatt at de trenger mer tid, så jeg er relativt fornøyd med at det nå blir en prosess som skal ende i neste styremøte, sier Gustavsen til NTB.

Gustavsen har kritisert Vestre Viken for å bygge ned Kongsberg sykehus bit for bit og har bedt helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) gripe inn i saken. Situasjonen ved bløtdelskirurgien på Kongsberg blir av de ansatte og lokalpolitikerne betegnet som spesielt kritisk.