Nye aktører

Det skjer mange spennende ting i bygg- og anleggs-Norge for tiden. Dagens melding fra Jernbaneverket om at man har inngått en stor entreprisekontrakt med det islandsk/sveitsiske selskapet IAV/Marti i Vestfold blir nok lagt merke til. Det samme blir nok meldingen om konsekvenseutredningen for Follobanen som nå legges ut til høring. Snart går man fra prat til handling. Mer enn ni millioner tonn stein – 370 000 lastebillass - skal tranporteres ut fra Follobane-prosjektet.

 

IAV/Marti vant kampen om Snekkerstadentreprisen på dobbeltsporprosjektet mellom Holm og Nykirke. Dette er første gang Jernbaneverket inngår en grunnentreprise med et utenlandsk selskap. Kontrakten på Snekkerstadentreprisen omfatter bygging av 300 meter dobbeltspor i dagen, to kilometer fjelltunnel med et 320 meter langt tverrslag og en 400 meter rømningstunnel. Kontrakten har en verdi på 414 millioner kroner.

Ellers har vi på bygg.no i dag melding om flere store bygge- og anleggskontrakter. Vi har også meldinger om nye oppkjøp. Det er viktigere enn noen gang å holde seg oppdatert. Ingen har bedre oversikt over hva som skjer i byggenæringen enn Byggeindustrien og bygg.no samt våre andre nettsteder.