Samarbeidspartner med Røde Kors

Norconsult har undertegnet en bedriftsavtale med Røde Kors hvor Norconsult blir samarbeidspartner med Røde Kors over de neste tre årene.

Målet er sammen å utvikle en arena for kompetanseutveksling.

– Vi har brukt tid på å identifisere en humanitær organisasjon som matcher det Norconsult står for, og hva vi driver med i vår forretningsvirksomhet, sier John Nyheim som er adm. direktør i Norconsult.

– Med Røde Kors har vi truffet på flere punkter, både gjennom felles verdisett og muligheten til å bidra faglig inn mot deres viktige arbeid. I tillegg er Røde Kors en stabil og seriøs organisasjon, og vi har stor respekt for det arbeidet de gjør både nasjonalt og internasjonalt, fremholder han.

Røde Kors sine viktigste verdier er uavhengighet og nøytralitet. Dette matcher verdisettet til Norconsult, hvor det å være en uavhengig og nøytral rådgiver for sine kunder, står sentralt. Røde Kors har i tillegg en ustrakt rolle i utviklingsland og katastrofeområder. Dette matcher Norconsults fokus da selskapet i over 50 år har vært med på å bygge infrastruktur i mange utviklingsland og fremvoksende økonomier.

– Røde Kors er svært tilfreds med at Norconsult vil bidra både økonomisk og med sin ekspertise i å bygge opp en nødhjelpsenhet innen vann og sanitær. Vi ser at mangel på rent vann og sanitærforhold er en hovedutfordring etter de fleste store katastrofer. Satsingen på vann og sanitær vil derfor være et godt supplement til den nødhjelpskapasiteten Norges Røde Kors har i form av feltsykehus og mobile helsesentre, kommenterer konstituert generalsekretær Andrè Støylen.

Innenfor rammen av Røde Kors’ hovedprogram identifiseres og utvikles prosjekter sammen med samarbeidspartneren. Samarbeidet skal bidra til å oppfylle felles mål ved å optimalisere bruken av økonomiske bidrag og nyttiggjøre seg av hverandres kompetanse og nettverk.

– Vi jobbet hardt for å identifisere et prosjekt der våre midler blir brukt til noe som vi kan kjenne oss igjen i rent faglig. Vi har kommet frem til et meget nyttig og spennende prosjekt, hvor vi ser at vi også kan bidra på et faglig plan, sier Nyheim.

Prosjektet som midlene fra Norconsult hovedsakelig skal gå til, er oppbygging av kapasitet til vann- og sanitærnødhjelpsenheter (WatSan ERU) for utsending til katastrofeområder. Nødhjelpsenhetene vil bygges opp etter de samme prinsippene som de mobile feltsykehusene.

– Det har også vært viktig for oss å finne en organisasjon hvor flere av våre ansatte kan engasjere seg i det humanitære arbeidet. Røde Kors sin lokale tilstedeværelse via mange lokallag gjør at medarbeidere ved våre nesten 40 lokalkontorer rundt omkring i landet også kan bidra i dette samarbeidet, avslutter Nyheim.