Aarhønens hytteprosjekt realiseres

Hennes Majestet Aarhønen, linjeforeningen for studenter på Bygg- og miljøteknikk på NTNU, har en hyttedrøm som er i ferd med å realisere seg.

Studentene har kjøpt en flott tomt i Selbu kommune og her vil fremtidens byggingeniører bygge fremtidens hytte.

På Gløshaugen er det ikke bare teknologiske ferdigheter som dyrkes, men det er også et yrende frivillig engasjement. Byggstudentene valgte dermed å avholde en konkurranse, i samarbeid med arkitektkontoret Pir II AS, blant arkitektstudentene på Gløshaugen for å få hjelp til å designe hytten. Vinneren er kåret og konseptets navn er ”Ut i skogen, opp iveggen”.

Forprosjektet er nå i full gang, plantegningene er satt og det jobbes nå med indre detaljer, tak og ytre kledning. Når forprosjektet er ferdig, sendes tegningene til Multiconsult som har ansatt studenter til å ta seg av detaljprosjekteringen og tegningsproduksjonen i sommer. Med Konstruksjonspakke fra Kjeldstad Trelast AS vil de ha tett bygg før vinteren 2011. Dette er en miljøvennlig løsning som sparer tid og transport og reduserer kapp.

Linjeforeningen har et fond med oppsparte midler, men dette er ikke nok til å gjennomføre prosjektet. Prosjektet hadde derfor ikke vært mulig uten linjeforeningens finansielle partner Vedal.

Vedal går inn med betydelige sponsormidler i byggstudentenes hytteprosjekt, og gjør noe ingen andre har vært villige til å gjøre. Fremdriftsplanen sier at Byggetrinn Vedal skal stå klart til linjeforeningens 100-årsjubileum 31. januar 2013. Hytten vil da være på ca 90 m2 og ha kapasitet til 30 personer til bords med sengeplass til 12.

– Vi i Vedal er glade for å hjelpe linjeforeningen på Bygg- og miljøteknikk ved NTNU med realisering av hytteprosjektet. Vi kjenner noen av initiativtakerne godt, og har full tillit til at det blir et vellykket prosjekt. Dette vil også være en fin anledning for studentene til å bli bedre kjent med Vedal. Vi har som mål å knytte til oss flere gode kandidater fremover. Vi synes prosessen så langt har vært meget fin, og vi ser frem til et godt samarbeid fremover, heter det i kommentar fra Vedal.

Studentene har også planene klare for to byggetrinn til som skal utvide sengekapasiteten til 30 personer, men her er ikke finansieringen på plass ennå.

Detaljer finnes på linjeforeningens nettside; www.aarhonen.no