Bygg ved Molde sjukehus åpnet igjen

Administrasjonsbygget ved Molde sjukehus ble tirsdag stengt med øyeblikkelig virkning av hovedverneombudet, men åpnet igjen noen timer senere.

Minst to ansatte skal ha blitt syke av dårlig inneklima, og mellom 20 og 30 ansatte måtte forlate arbeidsplassene sine tirsdag, melder TV 2.

– Ansatte har fått allergier, eksem, bihulebetennelse, hodepine og andre plager som skyldes arbeidsmiljøet. Dessuten merker vi en kjellerlukt her som ikke er bra. Jeg kan ikke lenger godta at det jobber folk her, sa hovedverneombud Anita Høgstøyl til kanalen.

Arbeidstilsynet har påvist soppsporer og andre mikroorganismer i bygget. Administrasjonsbygget, den såkalte Rødbrakka, var ment som en provisorisk løsning, men har nå vært i bruk i 19 år.

Etter møter mellom hovedverneombudet og administrerende direktør Nils H. Eriksson tirsdag ettermiddag ble det enighet om at bygget skal åpnes igjen midlertidig, skriver Tidens Krav. Avtalen går ut på at det skal arbeides med å skaffe egnede kontorplasser for de ansatte som er berørt. Bygget skal etter planen stenges 16. mai i år.