Kvinne til topps i Wegger & Kvalsvik

Eierne i den familieeide virksomheten har gjort et utradisjonelt valg når de har ansatt Britt Røed Lohne som daglig leder i Wegger & Kvalsvik Entreprenør.

Wegger & Kvalsvik Entreprenør AS

• Tradisjonell byggentreprenør med hovedkontor i Tønsberg og avdelingskontor i Oslo

• Familieeid bedrift etablert i 1954, eies i dag av brødrene Jørn og Geir Wegger

• Ca 60 ansatte

• Årlig omsetning siste 3 år ca 300 mill

• Skal vokse videre med mål om en årlig omsetning på 600 mill innen 2015

Britt Røed Lohne

• 42 år, gift, 2 barn, oppvokst i Svarstad og i dag bosatt i Andebu

• Statsautoriser Revisor utdannet ved NHH 1993

• Daglig leder i Wegger & Kvalsvik Entr. fra 4. april 2011

• Økonomisjef i Wegger & Kvalsvik Entr siste 5 år

• Tidligere arbeidet i General Electric og revisjon og rådgivningsselskapet Deloitte.

De har valgt en økonom uten ingeniørbakgrunn, og de har valgt en kvinne.

Når Wegger & Kvalsvik 1. april får en ny daglig leder, er det første gang en utenfor familien skal lede virksomheten. Etter 20 år i sjefsstolen overlater Geir Wegger ledelsen av selskapet til Britt Røed Lohne.

- Vi er svært fornøyd med valget av Britt. For oss er bakgrunnen hennes interessant inn i vår virksomhet som har et tydelig mål om vekst. Etter fem år som økonomisjef i virksomheten kjenner hun oss godt, og det er en god drahjelp. I tillegg har hun erfaring fra store internasjonale selskaper, noe vi tror er en styrke i videreutviklingen av selskapet, sier Geir Wegger.

Planlegger vekst
Wegger & Kvalsvik Entreprenør er en familieeid bedrift som ble etablert i 1954. I dag er de et av Vestfold største entreprenørselskap. Det er første gangen en utenfor familien skal lede virksomheten. Hovedkontoret ligger på Kilen i Tønsberg. I tillegg til lokale oppdrag, har de mange kunder i Oslo. Når Røed Lohne overtar sjefsstolen har hun definert målet hun vil jobbe mot.

- Jeg vil arbeide for at vi blir en aktør potensielle byggherrer henvender seg til og vil gjøre mitt for at Wegger & Kvalsvik blir en attraktiv arbeidsgiver.

I dag arbeider rundt 60 personer for selskapet, og eierne har ambisjoner om å vokse betraktelig de nærmeste årene. Med Britt Røed Lohne i sjefsstolen er det hennes oppgave å lykkes med god drift av selskapet parallelt med kontinuerlig vekst og utvikling.

Ikke bekymret
Å være kvinne på toppen i en mannsdominert bedrift, bekymrer henne ikke. Hun ser derimot at hun kan tilføre virksomheten et viktig perspektiv gjennom sin ledelsesfilosofi.

- Vårt konkurransefortrinn skal være våre ansatte. Jeg er opptatt av menneskene, for det er blant dem verdiene skapes. Vi har allerede mange kompetente ingeniører og fagfolk, og som leder vil jeg legge vekt på å skape vekst ved å satse på utvikling av menneskene. Den som trives godt, yter best. Derfor er det viktig for meg å arbeide for å skape et arbeidsmiljø som gir trivsel og motivasjon.

En av de første arbeidsoppgavene blir å bygge en slagkraftig organisasjon, blant annet gjennom å søke etter nye avdelingsledere i Tønsberg og Oslo.

Wegger & Kvalsvik Entr. eies i dag av brødrene Geir og Jørn Wegger. Begge skal fortsette å bidra aktivt i selskapet.