På ville veier

Verdens Gang har i dag tatt frem krigstypene på førstesiden. Avisen mener at Kleppa er på ville veier. I en stor reportasje dokumenteres det med lesernes egne bilder hvor elendig mange veier er. Noen av bildene er direkte skremmende. En rekke andre aviser følger opp med nye skrekkeksempler – og dessverre kommer det stadig meldinger om problemer også på helt nye veiprosjekter. Samferdelsministeren svarte i Spørretimen i Stortinget onsdag. Det ble en flau forestilling.

 

Vi forstår ikke hvorfor ikke statsminister Jens Stoltenberg personlig nå går inn i denne saken før det er for sent. Det er noe fundamentalt galt i dagens samferdselsregime – og de telehiv-problemene vi nå ser er bare et symptom på at noe er aldeles galt. Byggeindustrien jobber nå for å lage et program for en stor konferanse som tar opp de utfordringene vi har innen samferdsel. Vi har tett dialog med de berørte partene – og vi jobber for å lage en konstruktiv møteplass hvor man selvsagt skal gå inn på hva årsakene til problemene kan være, men hvor vi også bruker tid på å finne løsningene.

Det er nå veldig viktig at de ansvarlige politikerne nå virkelig tar ansvaret – og at de utformer politikken. Alt for lenge har byråkratene i Finansdepartementet fått legge premissene – og dessverre er det mange i dette departementet som bruker et hvert middel for å stanse fornuftige investeringer - noen av byråkratene ser på veiutbygging som en utgift.