Avdelingsdirektør

- Statens bygningstekniske etat flytter godkjenningsavdelingen til Gjøvik

Statens bygningstekniske etat (BE) er den sentrale myndighet for det bygningstekniske regelverket, tilsynsmyndighet for byggprodukter, sikkerhetsmyndighet for park- og tivoliinnretninger og driver ordningen for sentral godkjenning av foretak etter plan- og bygningsloven. I tillegg har etaten ansvar for ByggSøk, som er den nasjonale løsningen for elektronisk kommunikasjon i plan- og byggesaker. BE er nasjonalt fagorgan for bygningspolitikk og rådgiver for Kommunal- og regionaldepartementet. De sentrale målsetningene for bygningspolitikken er; gode og sikre byggverk, færre byggfeil og effektiv byggesaksbehandling. BE er en pådriver for bedre og mer bærekraftige byggverk og skal øke kunnskapen og forståelsen om bygningspolitikken. BE har om lag 60 ansatte og er underlagt Kommunal- og regionaldepartementet.

Avdelingen tilbyr sentral godkjenning som hjelpemiddel for foretak som driver med prosjektering eller bygging. Drøyt 14000 foretak har slik godkjenning i dag. I tillegg kommer obligatorisk godkjenning for foretak som vil drive kontroll. Avdelingen har i dag 22 medarbeidere og mye å gjøre. Den behandler omlag 8000 saker hvert år. Det kan bli flere medarbeidere. Avdelingen skal være fullt operativ på Gjøvik innen årsskiftet. Vi skal føre utstrakt tilsyn med foretakene, både stedlig og gjennom dokumentgjennomgang.

FirmaStatens bygningstekniske etat
Fylke
Søknadsfrist15.04.2011

 

 

Vi søker en inspirerende, utadvendt og strategisk person som kan bygge opp avdelingen og drive den. Det forventes at du har høyere, relevant utdanning, samt kunnskap og innsikt i arbeidsfeltet mellom byggenæring og offentlig forvaltning. Det er avgjørende at du evner å betjene foretakene og våre samarbeidspartnere på en god og tillitsvekkende måte.

Er du forhandlingsvant, kan håndtere media, har bred ledererfaring og god økonomiforståelse, ser vi frem til å høre fra deg.

Som avdelingsdirektør for sentral godkjenning på Gjøvik får du en krevende lederrolle. Du vil rapportere til direktøren i Statens bygningstekniske etat og inngå ledergruppen hans.

Vi trenger en samfunnsengasjert og initiativrik leder med pågangsmot og engasjement, som kan være en god bidragsyter i den videre utviklingen av godkjenningsordningen innen rammen av plan- og bygningslovgivningen.

Solid ledererfaring, relevant utdanning på høyskole-/universitetsnivå samt personlig egnethet, vil bli lagt stor vekt på i utvelgelsen.

Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv etter ønske om å bli utelatt fra søkerlisten. Søkere som likevel ber om konfidensialitet, må grunngi dette særskilt i søknaden. Søkerne vil i tilfellet bli forhåndsvarslet om offentliggjøring.

 

Arbeidsoppgaver

Stillingen som avdelingsdirektør byr på en rekke spennende oppgaver. Du får et særlig ansvar for å bygge opp virksomheten på det grunnlaget som er lagt siden oppstart i 1997 og samtidig får du være med på å videreutvikle enheten og resultatområdet.

Utvikling av medarbeiderne og et godt arbeidsmiljø er et viktig fokusområde for å lykkes med effektiv saksproduksjon og sikre rett godkjenning til rett tid. Som leder har du budsjett- og økonomiansvar, og du blir utfordret til å mestre samhandling med eksterne samarbeidspartnere og andre enheter i Statens bygningstekniske etat.

Noe reisevirksomhet vil være påkrevd.

 

Kvalifikasjoner

Den ideelle kandidaten har utdanning på universitets- /høyskolenivå og relevant ledererfaring, gjerne fra kunnskapskrevende og komplekse driftsorganisasjoner. Det er en fordel med forståelse for bygningspolitikken og erfaring fra omstillingsprosesser. Det forutsettes trygghet i lederrollen og evne til å samle og engasjere medarbeidere. Du har solid strategisk og analytisk kompetanse og evner å kommunisere godt på alle nivå i organisasjonen. Personlig egnethet vil bli tillagt stor vekt.

 

Egenskaper

•Er engasjert, initiativtaker, kan prioritere og delegere

•Har god helhetlig samfunns- og rolleforståelse

•Kan vise til gode resultater i tidligere lederrolle

•Har evne til å være tydelig, til stede og løsningsdyktig, i tråd med våre verdier

•Evne til å motivere og ansvarliggjøre medarbeiderne

•Beslutningsdyktig med gjennomføringsevne

•Gode påvirknings- og relasjonsbyggende evner

 

Vi tilbyr

•Spennende og utfordrende lederstilling

•Fleksibel arbeidstid

•Flotte lokaler sentralt i Gjøvik.

Stillingen lønnes fra kr 569 800,- til 724.000,- i hht statens lønnsregulativ i stillingskode 1060 avdelingsdirektør. For særlig kvalifiserte søkere kan høyere lønn avtales

Medlemskap i Statens Pensjonskasse som innebærer en god tjenestepensjonsordning, tilbud om boliglån til gunstig rente, samt yrkesskade- og gruppelivsforsikring (fra lønnen trekkes 2 %).

 

Utdanning

•Høyskole/universitet

For tilsetting gjelder reglene for tjenestemenn i staten. Vi er opptatt av mangfold, og vi oppfordrer derfor alle som er kvalifisert, til å søke hos oss uansett alder, kjønn, funksjonsevne eller etnisk bakgrunn. Vi tilpasser selvsagt arbeidsplassen om du har behov for det.

 

Spørsmål om stillingen

Kontakt: Bengt Ivar Edland

E-post: bie@jobzone.no

Mobil: 93 07 33 27

Vis flere stillinger: