Gjennomslag i hovedtunnel øst på Strindheim

Det er god fremdrift på drivingen av fjelltunnelen på Strindheim, og i helga var det en liten milepæl da hovedløp øst og rampetunnel øst ble knyttet sammen.

Mannskapet til Skanska har sprengt ut hovedløp øst fra to retninger etter at rampetunnel øst ble ferdig og de kunne starte på hovedløpet fra den siden også. På lørdag manglet de bare en salve. Kl. 13.31 ble den sprengt, og dermed kunne de to tunnelmannskapene møtes.

Nå er det fullt fokus på å sprenge/drive hovedløp øst vestover mot Møllenberg fram til neste tverrforbindelse med hovedløp vest sånn at de kan drive hovedløp vest fra dette punktet også. For å forstå dette kan det også lønne seg å ta en titt på kartet. For en effektiv drift for entreprenøren Skanska er det om å gjøre å ha mange punkt (stuffer) hvor tunnelen kan drives fra. Tverrforbindelsene mellom de to hovedløpene lages med jevne mellomrom langs hele traseen. Når Strindheimtunnelen er åpnet for trafikk skal dette være rømingsveier for gående dersom et av tunnelløpene må stenges pga. brann eller liknende.