Legger til rette for nye energi- og klimatiltak

Enova og KS har undertegnet en revidert samarbeidsavtale om å utvikle gode energi- og klimaprosjekter i kommunesektoren.

Målet med avtalen er å legge til rette for at kommunene og fylkeskommune kan ta en ledende rolle i arbeidet med å få ned energiforbruket og klimagassutslippene.

Enova har det siste året fornyet sitt støttetilbud til blant annet offentlig sektor for å øke takten i energiomleggingsarbeidet. Som ledd i avtalen skal KS og Enova i fellesskap utvikle nye verktøy for kommunesektorens arbeid med klima- og energiplanlegging, slik at det blir lettere å komme fra plan til handling. Gjennom økonomisk støtte fra Enova og felles informasjonstiltak har de to partene i stor grad bidratt til at 99,5 prosent av kommunene og fylkeskommunene nå har eller er i ferd med å få en klima- og energiplan. Nå skal dette følges opp med et internettbasert verktøy og veiledningstjeneste for produksjon av 2. generasjons planer og gjennomføring av nye tiltak.

Enova og KS har også bidratt til å få fortgang i kommunesektorens klima- og energiarbeid gjennom å etablere nettstedet www.norskeklimakommuner.no. Her gis det en oversikt over status for den enkelte kommunes- og fylkeskommunes klima- og energiplaner. Nettstedet skal nå videreutvikles til også å bli en eksempelbank med tiltak til inspirasjon og etterfølgelse.

Det felles klima- og energiarbeidet følges dessuten opp med en landsomfattende kursserie med bygging av passivhus og energisparing som hovedtema.