LO-sjefen reagerer på høye strømpriser

LO-sjef Roar Flåthen reagerer på de høye strømprisene og har sendt et brev til olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) der LO stiller flere krav til regjeringens energipolitikk.

I brevet VG har fått tilgang til, krever LO blant annet sterkere statlig styring av norsk vannkraftproduksjon, harde økonomiske sanksjoner mot produsenter som tapper vannmagasiner ned, utbedring av strømnettet og bygging av nye gasskraftverk.

«Vi har stelt oss slik at vi står i den verste vårknipa på årevis, med nesten tomme magasiner», skriver Flåthen blant annet i brevet.

Han slår fast at regjeringen for lenge siden burde tatt initiativ til å bygge flere gasskraftverk.

«Regjeringen må i det minste bidra til at den gitte konsesjonen som står ubrukt blir benyttet til å stabilisere vår energiforsyning», heter det videre i brevet.

Ola Borten Moe oppfatter ikke brevet som kritikk, men som konstruktive forslag. Han sier også at det er aktuelt å komme LO i møte på flere områder.

– Jeg kvitterte ut en positiv holdning til alt, unntatt bygging av gasskraftverk uten rensing. Det er det ikke grunnlag for verken i regjeringen som helhet eller i mitt eget parti, sier Borten Moe.