Boligblokk i Bærum ubeboelig etter brann

Hele boligblokken som brant på Rykkinn i Bærum er ubeboelig, opplyser politiet. Noen få personer fikk lettere skader, men ingen liv gikk tapt i brannen.

Alle de 45 leilighetene i boligblokken i Paal Bergs vei på Rykkinn er ubeboelige, opplyser politiet. Årsaken er røyk-, vann- og brannskader etter brannen og slukningsarbeidet.

Meldingen om brannen kom inn klokka 7.40, og først onsdag kveld kunne overbrannmester Rolf Storbråten bekrefte at slukningsarbeidet var avsluttet.

– Men vi blir der hele natten for å være helt sikre. I tillegg er folk fra Polygon på stedet for å drive såkalt restverdiredning, sier Storbråten.

Ingen alvorlige personskader

Operasjonsleder Marlow Grandalen i Asker og Bærum politidistrikt opplyser til NTB at fire personer ble kjørt til legevakt og to ble sendt til sykehus etter brannen.

– De er lagt inn med brann- og røykskader og skal i første omgang ligge til observasjon over natten. Det er ikke snakk om alvorlige skader, sier han.

Alle leilighetene ble gjennomsøkt onsdag ettermiddag. Det ble ikke funnet omkomne, og ingen er savnet etter brannen.

Det er foreløpig ikke kjent hvordan brannen startet. En av leilighetene i blokken var overtent da brannvesenet kom, og politiet har ikke kunnet starte sin etterforskning ennå.

– Når brannvesenet er ferdig og brannstedet kjølt ned så det er forsvarlig å gå inn, vil våre kriminalteknikere starte på den jobben. Før det kan vi ikke si noe om brannårsaken, sier Grandalen.

Evakuerte tas hånd om

Ifølge Bærum kommune blir Rykkinn seniorsenter evakueringssenter for de evakuerte beboerne. Senteret vil dermed ikke være tilgjengelig for de daglige brukerne, opplyser kommunen.

De evakuerte tilbys mat og klær, og representanter for Bjørnegård psykososiale senter bistår.

Totalt har 117 personer folkeregistrert adresse i blokken, som hadde 48 leiligheter.