Siemens styrker satsningen på byutvikling

Siemens omorganiserer virksomheten og oppretter en fjerde sektor rettet mot utviklingen av bærekraftige og grønne byer. Omorganiseringen er et sentralt grep for ny vekst, og for å nå målet om 100 milliarder euro i total omsetning.

- Denne endringen i vår globale organisering, passer som hånd i hanske i vår norske virksomhet. Gjennom et samarbeid med kommunene i både Trondheim og Bergen gjennom utviklingen av såkalte SmartCity's, har Siemens i Norge satt søkelyset på hvordan vi med moderne tilgjengelig teknologi kan senke energiforbruket i byene. I Oslo har vi tilsvarende planer, men her vil vi tenke enda mer helhetlig - på hvordan bidra til å skape en grønnere og mer bærekraftig hovedstad i landet vårt, sier administrerende direktør Per Otto Dyb i Siemens.

Byene avgjørende for klimaet
Verdens klimakamp står og faller på byene. De forbruker 75 prosent av verdens energiproduksjon, og står for 80 prosent av de globale CO2 utslippene. Samtidig vokser byer kraftig. I 2007 var det første året der det var flere mennesker som bodde i byer enn utenfor. Antall byer med over 1 million innbyggere øker raskt, og i 2015 vil 59 av de største byene i verden være hjem for 9 prosent av jordas befolkning.

- Skal vi lykkes med miljøkampen, må vi lykkes med å utvikle byer til å bli mer miljøvennlige. Dette handler for eksempel om mer miljøvennlig transport, forbedret luft- og vannkvalitet og energieffektivitet. Vi har løsninger for dette, og vi skal bidra til å gjøre byene grønnere, sier Dyb.

Ny sektor
Satsningen på byer gjør at Siemens etablerer sektoren "Infrastruktur og Byer". Selskapet får dermed en fjerde sektor. Fra før har Siemens organisert virksomheten i sektorene "Energi", "Industri" og "Helse".

- Med dette grepet skal Siemens passere 100 milliarder euro i omsetning om få år, sier CEO Peter Löscher i Siemens AG.

Til sammenligning omsatte Siemens for 76 milliarder euro i finansåret 2010 (avsluttet 30. september 2010), og hadde enn ordreinngang på 81 milliarder euro.

Børsnoterer Osram
Samtidig som omorganiseringen av selskapet, så planlegger Siemens også en børsnotering for sitt heleide datterselskap Osram. Selskapet er ledende innenfor belysning, og en børsnotering vil gi selskapet økte muligheter for vekst og posisjonering. Siemens ønsker å være med som en langsiktig minoritetsaksjonær etter børsnoteringen.