Til sykehus etter brann i Oslofjordtunnelen

Sjåføren måtte på sykehus og tre andre ble behandlet for røykskader etter at et vogntog begynte å brenne midt i Oslofjordtunnelen tirsdag.

Sjåføren er brakt til Ullevål, og tre personer som gikk til fots ut av tunnelen, ble tatt hånd om av ambulansepersonell.

Det utenlandske vogntoget begynte å brenne helt i bunnen av den 7,3 kilometer lange undersjøiske tunnelen. Sjåføren ble reddet ut og brakt opp på Drøbak-siden.

– Han ble behandlet av ambulansepersonell for sjokk og røykskader, og deretter brakt til Ullevål sykehus, sier operasjonsleder Leif Olav Holten i Follo politidistrikt til NTB.

Ikke gjennomsøkt
Politiet fikk melding om brannen ved 13-tiden. Politiet fikk raskt oversikt over situasjonen på Drøbak-siden. På grunn av den kraftige brannen og røykutviklingen, tok det tid å få gjennomsøkt hele tunnelen. Ved 14.30-tiden kom det melding om at røykdykkere hadde klarert hele løpet.

I mellomtiden kom tre personer spaserende opp på vestsiden.

– Det er tre personer som er tatt hånd om av ambulansepersonell på Hurum-siden. Disse tre var henholdsvis førere av to vogntog og en personbil. En av vogntogsjåførene er sendt til Røyken Legevakt med røykskader. De to andre er behandlet av ambulansepersonell på stedet – og det er uvisst om disse trenger mer legetilsyn, sier Holten.

Omlasting
Brannvesenet hadde ved 15-tiden kontroll over brannen i vogntoget, som er lastet med papir. En truck og en gravemaskin er bestilt for å hjelpe til med omlasting av godset.

Det er usikkert hvor lenge tunnelen kommer til å være stengt etter ulykken, men ifølge politiet kan det ta lang tid.

Oslofjordtunnelen går mellom Måna i Frogn og Verpen i Hurum, og er en del av riksvei 23. Tunnelen er 7.306 meter lang, og dypeste punkt er 134 meter under havet. Største stigning i tunnelen er 7 prosent, ifølge Wikipedia .