Tett på byen i Trondheim sentrum

I Trondheim er NCC i full gang med å gjennomføre et utfordrende tunnelprosjekt på E6 midt i et trafikkert bymiljø. (Se video)

- Dette er et veldig spesielt prosjekt fordi vi skal bygge tunnel i kvikkleire, vi skal fjerne gammel fredet bebyggelse, vi skal krysse en jernbane som er i drift, og vi har også tett bytrafikk nært på anlegget hele tiden. Det er noen som sier at dette er blant det mest utfordrende Statens vegvesen har gitt seg inn på noen gang, sier byggeleder Anders Beitnes i Statens vegvesen.

- Vår entreprise omhandler de første 350 meter i et komplisert område i Trondheim sentrum. Det er mye kvikkleire, og det kreves mye spunt og kalk-sementstabilisering av kvikkleira før vi kan starte utgraving. Og så skal vi bygge en betongtunnel nede i bakken som så skal overfylles med masser og reetablere bebyggelsen og gang/sykkelveier, slik det var tidligere, forteller NCCs prosjektleder Svein Arne Henriksen.

Henriksen påpeker at vinteren med mye telehiv har vært utfordrende. En annen utfordring er at E6 skal være åpen i hele byggeperioden.

- Området er veldig trafikkert, og det gir selvfølgelig utfordringer når det gjelder biltrafikk og gang- og sykkeltrafikk. Men vi synes vi har taklet det bra, og byggherren er fornøyd så langt, sier Henriksen.