Evakuerer nye bygder i Troms

Politiet i Troms besluttet mandag ettermiddag å evakuere fire boliger i Mettevoll i Nord-Troms. I tillegg stenges skolen på Arnøyhamn i Skjervøy kommune.

 

– Beslutningen er tatt etter at vi rådførte oss med skredeksperter fra Norges Geotekniske Institutt og de berørte kommunene. Skjervøy kommune etterkommer oppfordringen om å holde skolen på Arnøyhamn stengt, sier politistasjonssjef Kurt Pettersen til NTB.

Evakuerte søndag

Fra før av er bygdene Oldervik og Breivikeidet i Tromsø kommune og Sifjord på Senja evakuert på grunn av stor rasfare.

Mandag vurderte Norges Geotekniske Institutt (NGI) at skredfaren fortsatt er stor – faregrad fire i ytre strøk i Troms. Instituttet justerer ned til faregrad tre i indre strøk.

– Dette er det store bildet som man likevel ikke skal feste seg for mye ved. For det er store lokale forskjeller i snøfall og påfølgende skredfare. Noen steder kommer det lite, andre steder kommer det mer. På Mettevold har situasjonen utviklet seg slik at NGI ikke lengre anser området som trygt, sier Pettersen.

En dag om gangen

Beslutningen om evakuering ble tatt tidlig mandag ettermiddag. Foreløpig gjelder evakueringsbeslutningen til tirsdag. Ifølge Pettersen vil Troms politidistrikt senest klokken 12.00 tirsdag få en ny vurdering fra NGI.

– Da vil vi ta nye avgjørelser om evakueringen skal opphøre eller fortsette. Vi vil også vurdere om andre områder skal evakueres, sier Kurt Pettersen til NTB.