Undersøker telehiv på ny E18

Statens vegvesen setter i løpet av få dager i gang med undersøkelser av telehivene på den nye motorveien på E18 Østfold. Det utsatte området er på mellom 150 og 200 meter.

- Området som er utsatt for noen telehiv ligger vest for bomstasjonen, der merker bilistene litt bølger i underlaget på en strekning over 150-200 meter, sier leder av fylkesavdelingen i Østfold, Turid Stube Johnsen. Hastigheten i telehivområdet er ikke redusert.

Stube Johnsen opplyser at området med telehiv ikke er kartlagt i detalj på nåværende tidspunkt, men at undersøkelser med nøyaktige målinger vil bli igangsatt tidlig denne uken.

– Vi kommer til å følge utviklingen i området tett nå framover med vårløsningen, sier hun.

E18-prosjektet vil jobbe opp mot entreprenøren AF Anlegg og undersøke situasjonen.

– E18-prosjektet vil også gå gjennom sine prosedyrer for å avklare en årsakssammenheng, sier hun.

Stube Johnsen sier at vil måtte settes i gang tiltak i det telehivutsatte området, men vil ikke forskuttere tiltak før nærmere undersøkelser er gjennomført.

- Vi følger utviklingen i området og konsentrerer oss om problemstillingen; hva er grunnen til at vi på disse aktuelle områdene opplever telehiv. Vi må ta dette steg for steg, sier hun.

Statens vegvesen er ikke kjent med at det tidligere i skal ha oppstått telehivsskader i forbindelse med bygging av ny E18 gjennom Østfold.