Entra med miljøprogram for leverandører

Entra starter utviklingsprogram for miljø. Utviklingsprogrammet er et samarbeidsprosjekt med leverandørene.

Entra har samlet 100 av selskapets største leverandører til seminar om miljø og etikk. Seminaret markerte starten på et leverandørutviklingsprogram. I løpet av 2011 skal Entra sammen med leverandørene definere innhold og omfang for programmet, som er planlagt iverksatt i 2012.

Viktige innspill
På seminaret presenterte Entra egne ambisjoner, tok i mot utfordringer fra leverandører og opinionsdannere og diskuterte leverandørkrav, på kort og lang sikt. Seminaret ga viktige innspill til leverandørutviklingsprogrammet. Bedre samarbeid i tidlig fase, ivareta ambisiøse mål og innovative løsninger i hele byggeprosessen og ved videre drift av eiendommene, samt å skape åpenhet, tillit, innovasjon og økt tverrfaglighet, er blant temaene utviklingsprogrammet skal jobbe med.

Felles forståelse
- Vi er avhengige av et godt samarbeid med leverandører som på lik linje med Entra har høye miljøambisjoner. Vellykket leverandørutvikling kjennetegnes blant annet ved å dele verdisyn og målsetninger, akseptere leverandørenes behov for tilstrekkelig lønnsomhet og å etterstrebe felles incentivstruktur i avtaleforhold, sa Edvard Stendal på seminaret for miljø og etikk.

Øvrige foredragsholdere var administrerende direktør Kyrre Olaf Johansen i Entra, daglig leder Per N Bondevik i Initiativ for Etisk Handel og professor Gunnar Eskeland ved Norges Handelshøyskole.