Alu Glass Produksjon konkurs

Glass- og fasadeentreprenøren Alu Glass Produksjon på Hadeland har meldt oppbud.

Alu Glass Produksjon har levert glass- og fasadeløsninger til en rekke byggeprosjekter og var blant annet tungt inne i utbyggingen på Gardermoen og gjennomførte omfattende glassjobber i forbindelse med utbygging av VM-anleggene i Holmenkollen.

Da Byggeindustrien besøkte firmaet i fjor vinter, var det et selskap på offensiven vi møtte. I dag er det bare å erkjenne at det som ble betegnet som en heftig take-off, har endt med en krasjlanding.

Avisa Hadeland melder at selskapet har vært i gjeldsforhandlinger uten å lykkes.

Oppnevnt bobestyrer advokat Skjalg Grindstad besitter per i dag lite informasjon vil nødig gi en konkret årsak til konkursen til Byggeindustrien.

– Jeg hadde fredag et møte med styreleder og daglig leder som da hadde vært ansatt i stillingen som daglig leder i en uke. Tirsdag skal jeg møte tidligere daglig leder, som har vært sykemeldt. Jeg regner med at jeg får mer kjøtt på beina rundt årsaksforholdene til konkursen etter møtet, sier han.

Grindstad kan bekrefte at det har meldt seg flere interessenter til å overta maskiner og utstyr.

– I tillegg har et par aktører annonsert sin interesse for hele virksomheten, men det har ikke skjedd noe konkret i denne prosessen, sier han.

28 fast ansatte mister jobben etter konkursen. Bedriften hadde i 2009 en omsetning på 49,5 millioner kroner og et årsresultat på 1,2 millioner kroner.

Det er Sparebank1 Ringerike Hadeland som har engasjementet for konkursboet til Alu Glass Produksjon og har pant i driftstilbehør, varelager, biler, anleggsmaskiner og utestående fordringer.

Alu Glass Produksjon var for tiden blant annet involvert i utbyggingen på Tjuvholmen som underentreprenør for Selvaag.

– I henhold til min informasjon har Selvaag intervenert andre underentreprenører for å utføre jobben, sier bobestyreren.

Alu Glass Produksjon leide lokaler i et bygg eid av Alu Glass Eiendom. Alu Glass Eiendom er ikke berørt av konkursen.