Kjøper færre hytter i Sverige

Nordmenn er mindre interessert i svenskehytter. Styrket krone og økt rente skremmer, melder Aftenposten.no.

Nordmenns interesse for nye hyttekjøp på den svenske vestkysten er avtagende, melder Afenposten.no. Området Bohuslän har de siste årene opplevd en tilstrømning av nordmenn på jakt etter sommerhus, men nå dabber det av.

- Det er forskjell på interessen for kysthytter og innlandshytter. Nordmenn konkurrerer med svenskene på Bohuslän-kysten, og når den svenske kronen styrker seg og økonomien går bedre, kjøper flere svensker. Men etterspørselen på innlandshyttene er ikke så stor lenger, så der kan det ende opp med å bli billigere, spekulerer Bjørn-Erik Øye, partner i Prognosesenteret, til Aftenposten.no.

Sterk krone hemmer
Når det gjelder hyttekjøp i Norden og Spania, har Prognosesenteret funnet noen tendenser. Øye forteller at det er et synkende antall som nå kjøper bolig i utlandet sammenlignet med toppåret 2006-2007. Han peker på at årsakene kan være at prisene i Sverige har steget i forhold til norske priser, og den svenske kronen er styrket. Øye sier til Aftenposten.no at prisforskjellene er mindre nå, men at det fortsatt er store forskjeller mellom Norge og Sverige.

Interessen for hytte i Sverige gikk noe ned i fjor. I november planla 6100 husstander å kjøpe hytte i Sverige. På samme tid i 2009 var tallet 7800 husstander.

Sammenlignet med mai i fjor, var det hele 9000 husstander som vurderte hyttekjøp i Sverige. Bare ca. 300 norske husstander gikk faktisk til innkjøp av hytte i Sverige i fjor.

Les hele saken i aftenposten.no her.