Finner ikke årsaken til dødsulykke

Politiet har avsluttet etterforskningen av dødsulykken på E8 i Lavangsdalen i Tromsø kommune 7. januar i år. Årsaken til ulykken som krevde fem menneskeliv, er ikke blitt klarlagt.

Etterforskningen har brakt på det rene at en personbil på vei sørover på E8 i Lavangsdalen i Tromsø kommune kom over i motsatt kjørebane og frontkolliderte med en turbuss. Bussen fikk skrens og passerte to andre personbiler, før den frontkolliderte med en minibuss.

Fem personer omkom i ulykken – to menn, to kvinner og en 13 år gammel gutt. I tillegg ble elleve personer skadd og innlagt på sykehus.

I personbilen satt det fire personer, hvorav to omkom og to ble lettere skadd. Føreren av personbilen var én av de omkomne. I bussen var det totalt 43 personer, hvorav flere ble påført lettere til moderate skader. I minibussen satt totalt sju personer, hvor tre omkom og de øvrige fire ble alvorlig skadd.

Politiet har hatt åstedsgranskning og omfattende vitneavhør, men verken etterforskningen eller obduksjon av personbilens fører har gitt svar på årsaken til at personbilen kom over i motsatt kjørebane.

Som følge av at føreren av personbilen er død, er saken besluttet henlagt av statsadvokatene i Troms og Finnmark.