Oppmuntring for byggevareindustrien

Etter en treg start på året med overraskende svakt salg og trøstesløs stemning er humøret tilbake hos byggevareindustrien som fikk en skikkelig oppmuntring i februar.

Den månedlige rapporteringen av innenlandsk salg av byggevarer kunne for årets andre måned melde om ni prosent økning justert for prisstigning sammenlignet med samme måned i fjor.

Dermed har også salget så langt i år kommet seg over på plussiden med en økning på 4,2 prosent justert for prisstigning.

– Dette stemmer atskillig bedre med de forventninger vi har for 2011, kommenterer adm. direktør Arne Skjelle i Byggevareindustrien som ikke vil kalle den hyggelige vendingen for noe trendskifte.

– Tidligere svake salgstall må skyldes lengre kuldeperiode og at det var mye tæle i bakken før snøen kom. Det synes klart at slike faktorer må ha virket inn. Nå ser vi at utviklingen har tatt en retning slik vi har sett for oss at den vil være videre fremover, sier Skjelle som er nøye med å påpeke at det ikke på noen måte snakk om at markedet er i ferd med å ta av.