Kjøper 100 Cat-maskiner

- Pon Rental blir nok den største kunden vår i 2011, sier Ole Petter Holene i Pon Equipment.

Rental manager Jone Ølberg i Pon Rental forteller at de har kjøpt 100 Cat-maskiner i 2011.

- Utleieflåten nærmer seg nå 180 Cat-maskiner. I tillegg har vi 200 lifter og vi satser tungt på aggregater, sier Ølberg.

Byggeindustrien treffer Jone Ølberg og Ole Petter Holene på Conexpo messen som denne uken blir arrangert i Las Vegas. Holene, som er leder for småmaskiner i Pon Equipment, forteller at de i disse dager overleverer 15 minigravere i vektlassene 3,5 og 5,5 tonn.

- Vi kjøper mye småmaskiner, men siden i fjor sommer har vi også sett at etterspørselen etter større maskiner øker, opplyser Ølberg. Pon Rental tilbyr nå maskiner helt opp til 35 tonn.

En annen ny trend er at flere utleiekunder nå går for langtidskontrakter, noen kontrakter går helt opp til to år.

- I stedet for å kjøpe en maskin og risikere at maskinen blir stående en hel vinter, så leier heller kundene og betaler dermed kun for bruken, sier Holene. Ølberg legger til at de selvsagt også har det fulle og hele ansvaret for maskinservicen.

- Det er også viktig å få frem at Pon Rental helt sikkert har Norges yngste utleieflåte. Vi har en uttalt policy som sier at ingen maskiner skal være eldre enn tre år. Mange av våre konkurrenter har opp til sju år gamle maskiner og kanskje eldre enn det også, understreker Holene.

- Vi leier ut maskinene i maks tre år og selger de videre som bruktmaskiner. Maskinene er da så nye at vi selger de med ett års garanti. Vi kan da levere maskinen med full servicehistorikk og tilstandsrapport, fortsetter han.

 Jone Ølberg legger ikke skjul på fremtiden ser lovende ut for Pon Rental.

- Utleieandelen i Norge utgjør i dag 30 prosent. Jeg tror mulighetene er store for at den kan komme opp i 50 prosent i løpet av 5-6 år, sier han.