Optimistisk Conexpo

Optimisme og en rekke nye modeller setter sitt positive preg på Conexpo i Las Vegas. (Se bildekarusell)

Maskin- og utstyrleverandørene har ristet av seg finanskrisen og er i aller høyeste grad på vei oppover igjen. At en aktør som Volvo kan melde om en økning i salget på 51 prosent i 2010 er et godt bevis på at verdensmarkedet kan friskmeldes.

Olof Persson, administrerende direktør i Volvo Construction Equipment er på plass i Las Vegas. Han snakket optimistisk om utviklingen i verdensmarkedet og kunne fortelle at Volvo vil lansere over 55 nye modelloppgraderinger i 2011. Mange av de nye modellene blir vist under Conexpo.

Også toppsjefen i Caterpillar, Doug Oberhelman, er fornøyd med de nye modellene de nå kommer med og også han var optimistisk med tanke på markedsutviklingen.

Nye utslippskrav i 2012 (steg3B) er hovedårsaken til at de aller fleste maskinleverandørene kan vise frem en rekke nye og oppgraderte modeller under Conexpo.

Conexpo regnes som den viktigste internasjonale maskin- og utstyrsmessen i 2011. Over 2000 utstillere er på plass på det nesten 200.000 kvadratmeter store Las Vegas Convention Center. Arrangørene forventer cirka 125.000 besøkende.

Byggeindustrien/bygg.no vil presenter flere av Conexpo-nyhetene i tiden som kommer. Du finner også mange av nyhetene i bildekarusellen under.