Betonmast passerte milliarden

Betonmast gruppen kan se tilbake på et ekspansivt 2010 hvor omsetningsveksten endte på 26 prosent opp fra 2009.

I samme periode ble det gjennomført flere oppkjøp og nye etableringer som forventes å gi lønnsom vekst i årene som kommer. Allerede inneværende år forventes omsetningen å passere 1,5 mrd.

Årsregnskapet for 2010 viser en omsetning på 1.108 MNOK (884) og et resultat før skatt på 39 MNOK (69), noe som gir en resultatmargin på 3,5 % (7,8). Driftsresultatet var på 38,7 MNOK (64), noe som gir en driftsmargin på 3,5 % (7,3). Konsernet hadde en egenkapital på 165,2 MNOK, noe som gir en egenkapitalandel er på 28,2 % (36,4). Konsernet hadde 332,1 MNOK (230,9) i disponible likvider ved årsskiftet, noe som ytterligere forsterker handlingsrommet.

Sykefraværet i 2010 var på 4,4 %, noe som er langt under bransjesnittet. Dessverre hadde vi alvorlige uhell på våre byggeplasser i 2010. Basert på dette har vi derfor engasjert Det Norske Veritas til en fullstendig gjennomgang av hendelser, systemer og rutiner for å kartlegge forbedringspotensialer. H-verdien var på 6,7 (0).

Som forventet ble konkurransesituasjonen krevende i alle markeder i 2010. Dette medførte at det ble fokusert på å skaffe seg oppdrag som ikke var for store eller hadde for lang varighet. På tross av dette leveres det meget sterke resultater. Dette bekrefter at vi har en organisasjon som også takler tøffe markedsforhold. Mot slutten av 2010 oppleves bygg og eiendomsmarkedet å ha snudd, og innenfor infrastrukturbygging merkes en betydelig endring ved inngangen til 2011. Alle deler av virksomhetene er nå rustet til å ta del i det voksende markedet. Det forventes at trenden mot befolkningsvekst, urbanisering og videreutvikling av infrastrukturen bare vil forsterkes i fremtiden.

I 2010 ble 99 % av aksjene i Mika AS og 100 % av aksjene i Tunnelteknikk AS ervervet, brobyggerselskapet Nor Bridge AS etablert, samt gjort avtale om overtakelse av alle aksjene i Toten Bygg & Anlegg AS. Disse etableringene skal bidra til å styrke kjernevirksomhetene i gruppen.

Det er iverksatt arbeider med å restrukturere og tydeliggjøre forretningsområdene i gruppen. Det ene området vil være byggentreprenør og eiendomsutvikling mens det andre vil fokusere mot infrastrukturbygging. Vekstambisjonene innenfor begge disse forretningsområdene er betydelige, og gruppen har ressurser til å gjennomføre vekststrategiene.

-Bygg og Eiendom vil i stor grad basere seg på lokale virksomheter med nærhet til markedene. Vi har allerede etableringer på Sørlandet, i Østfold, i Bergen, i Mjøs-regionen, på Romerike og i Oslo. Disse enhetene har kompetanse og kapasitet til å gjennomføre både store og komplekse byggverk til de mindre og mer enkle. Det er fortsatt flere spennende områder å etablere seg i forutsatt at vi finner de riktige selskapene eller personene. I tillegg til entreprenørvirksomheten, er det satt fokus på eiendomsutvikling. Det er etablert et eget selskap, BMB Horisont, som skal fokusere på denne delen av verdikjeden. Selskapet har allerede flere prosjekter i porteføljen, melder selskapet.

- Myndighetene har etter hvert tatt inn over seg at det må bygges ut, fornyes og vedlikeholdes betydelig mer innenfor infrastruktur. Dette gjelder både transport- og ikke transportrelatert infrastruktur. Det virker å være tverrpolitisk enighet om denne prioriteringen. Forventningene om stor vekst innenfor dette segmentet har gjort at vi nå samler våre ressurser til en enhet innenfor infrastruktur. Dette medfører blant annet en sammenslåing av Betonmast Anlegg as og Mika as. Vi vil da være rustet til å gjennomføre de fleste typer oppdrag i hele landet, etter hvert også i Sverige, skriver Betonmast i en pressemelding.