LNS bestrider heving av Svalbard-avtalen

Store Norske har orientert Leonhard Nilsen & Sønner AS (LNS) og deres datterselskap LNSS om at de hever avtalene med selskapene på Svalbard. LNS/LNSS bestrider hevingen og fastholder avtalen mellom partene.

Store Norskes beslutning ble fattet på et styremøte i selskapet tirsdag 22. mars 2011. Grunnlaget for heving er ifølge Store Norske brudd på lojalitetsplikt, eventuelt ugyldighet etter avtalelovens regler.

- LNS/LNSS sitt klare standpunkt er at Store Norske ikke har grunnlag for å heve avtalen mellom partene. LNS/LNSS leverer i henhold til våre kontraktsforpliktelser og samarbeidet mellom driftsorganisasjonene i Store Norske og LNS/LNSS er godt. Selskapenes styrer har i dag derfor besluttet å bestride hevingserklæringen samt å varsle søksmål overfor Store Norske. Vi vil samtidig fortsette å levere som før i henhold til avtalen, sier Inge K. Hansen som i september 2010 ble valgt til styreleder i LNS.

LNS/LNSS er altså av den oppfatning at Store Norskes heving er ugyldig og at avtaleforholdet mellom partene består. Som et naturlig ledd i dette har LNS/LNSS i dag levert inn tilbud til Store Norske for arbeid på Lunckefjell.