Jaktstart for ny sjef for EBA Oslo

EBA Oslo avdeling skal ansette egen daglig leder på heltid og etablere eget selvstendig sekretariat. Jakten på den nye lederen starter umiddelbart.

Dette var den store saken da EBAO som dekker fylkene Oslo, Akershus og Østfold avholdt sitt årsmøte tirsdag.

I dag har foreningen helintegrert samlokalisering med bransjeorganisasjonen EBA hvor så vel daglig leder Jon Sandnes som sekretær Ingunn R. Økland har dobbeltroller. Sandnes har 25 prosent stilling for EBAO, men Økland jobber 50 prosent for lokalforeningen. Den nye lederen for EBAO blir ikke Sandnes som skal vie seg helt og fullt for hovedforeningen. EBAO skal få en ny daglig leder i 100-prosent-stilling, mens også Økland skal jobbe fulltid for lokalforeningen.

Omorganiseringen fører også til en løsrivelse fra landsdekkende EBA, men det er foreløpig ikke tatt stilling til om EBAO skal etablere seg selvstendig i Oslo-sentrum eller om lokalforeningen fortsatt skal samlokaliseres med bransjeforeningen i NHO-bygget på Majorstuen

– Vi setter i gang søket etter en ny person så raskt som mulig, og det er naturlig at vi benytter hodejegerfirma i jakten. En slik ansettelsesprosess vil nødvendigvis ta noe tid, men klarer vi å få på plass en ny person etter sommerferien, skal jeg være fornøyd, sier Kjell Tonning som er styreleder for EBAO.

– Vi har ennå ikke startet vurderingen av hvordan vi skal gå frem i jakten på vår nye leder. Men vi har svært gode erfaringer med valget av Jon Sandnes som leder for hovedforeningen EBA, og han ble hentet inn utenfra. Derfor vil nok også vi gå bredt ut, fremholder Tonning.

Han påpeker at EBAO er EBAs største lokalforening, og at bemanningen har vært lav sammenlignet med lokalforeninger det er naturlig å sammenligne seg med.

At EBAO får en daglig leder på fulltid, betyr en betydelig opprapping av aktiviteten. En prioritert oppgave er å bruke mer tid på næringspolitikk ved å engasjere seg sterkere i egen region. Blant annet er det ønske om å bruke mer kraft rettet mot det politiske miljøet i Oslo og omliggende kommuner hvor aktiviteten i dag nærmest har vært fraværende.

Videre skal det satses sterkere på medlemsverving hvor det i dag ikke har vært kapasitet til å være aktiv som andre lokalforeninger har hatt suksess med. I dag opptrer sekretariatet kun som passiv mottaker av medlemssøknader. Det er også viktig å oppnå en bedre relasjon til medlemsbedriftene som igjen betyr bedre medlemspleie.

Opptrappingen av bemanningen i EBAO skal finansieres med noe høyere kontingent og en omlegging av bidraget fra lærlingetilskuddet som bedriftene yter til opplæringsvirksomheten Byggopp.

På årsmøtet ble Kjell Tonning fra NCC gjenvalgt som styreleder. Her har han fortsatt med seg Frode Antonsen fra Ingeniør Gunnar M. Backe som nestleder og Nils Hæstad fra Veidekke Entreprenør som styremedlem. Magnus Skullerud fra Skanska Norge rykker inn i styret fra sin plass som vararepresentant. Inn som nye vararepresentanter til styret ble valgt Arne Christian Skard fra Betongbygg og Haakon Tronrud fra Tronrud Bygg. Vararepresentantene møter fast i styret.