Bygg 21 kan bli et viktig forum

Kommunalminister Liv Signe Navarsete lanserte et nytt samarbeidsforum mellom næringen og myndighetene, Bygg 21, på Byggedagene onsdag. Dette er et tiltak som kommer i forbindelse med at det nå skal lages en egen stortingsmelding om bygningspolitikk. Vi håper at dette forumet blir noe mer enn et supperåd. Byggenæringen er i alle fall klar til å sette seg ned for å finne løsninger. Statsråden berømmet ellers Byggedagene som har utviklet seg til å bli et meget viktig treffsted i forholdet mellom byggenæringen og myndighetene.

 

Lena Bygballe ved Senter for byggenæringen ved Hanelshøyskolen BI forsterket betydningen av Byggedagene som hun mener er ett av de viktigste arrangementene i norsk næringsliv overhode.

Det nye forumet får navnet Bygg 21, og har et perspektiv frem til 2020. Sekretariatet for forumet blir Statens bygningstekniske etat (BE). Av arbeidsoppgavene skal forumet ta opp FoU-strategien for byggenæringen, opplæring og kompetansespredning for å nevne noe. Som ansvarlig for Byggedagene mener vi at også dette arrangementet må brukes aktivt i prosessen. Vi er også så ubeskjeden å hevde at Byggeindustrien og bygg.no også kan være viktige redskaper i det formidlingsarbeid som må bedres.

Det legges ned utrolig mange offentlige kroner på ulike kommunikasjonsplattformer som har liten trafikk. Etter vårt syn må det være bedre å bruke de plattformene som når ut og som brukes av byggenæringen.

Vi slutter oss ellers til de tankene Navarsete har om at dette forumet skal bli en viktig arena for gjennomføringen av de målene som vil komme i den nye stortingsmeldingen. Målet må være å samle kreftene og sikre samfunnet gode og varige bygg og anlegg.

Dette sa Navarsete på Byggedagene onsdag:

http://www.regjeringen.no/nn/dep/krd/Aktuelt/taler-og-artiklar/ministeren/ministerens-taler-og-artikler-/2011/ein-heilskapleg-bygningspolitikk.html?id=636493