Lønnsom omstilling i Alliero

Alliero AS ser resultater av pågående omstilling og melder om lønnsom drift etter vanskelige år med negative tall.

Regnskapet for 2010, en sterk ordrebok og utviklingen så langt i år, viser at selskapet nå har stø kurs i riktig retning.

Selskapet hadde i 2010 inntekter på 239 millioner kroner, mot 298 millioner i 2009. Nedgangen skyldes i stor grad redusert aktivitet og nødvendig omstilling i selskapets entreprenøravdeling. Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) ble NOK 1,8 millioner, mot et tap på NOK 30,3 millioner året før. Resultatet etter skatt er NOK 0,8 millioner, mot et tap på NOK 36,1 millioner i 2009. Resultatet er belastet med ca NOK 5 millioner i kostnader relatert til omstillingsprosessen som startet i 2009.

– Selskapet har gjort en rekke betydelige grep for å tilpasse kostnadsnivået og sikre lønnsom drift, sier styreleder Nigel Wilson. – Takket være målrettet arbeid fra ledere og medarbeidere på alle nivåer, har selskapet oppnådd kraftig forbedret styring, kontroll og kvalitet i drift og prosjekter. Samtidig er kompetansen og kapasiteten i entreprenøravdelingen betydelig styrket. Resultatet for 2010, og en rekordhøy ordrereserve, viser at de tøffeste utfordringene ligger bak oss. 2011 har startet positivt, og vi er glade for å kunne rette blikket fremover.

Alliero AS har gjennom 2010 tatt grep for å redusere faste kostnader ytterligere, og går inn i 2011 med en kostnadsbase som er ca NOK 10 millioner lavere enn i 2010.

I løpet av de siste månedene har Alliero AS blitt tildelt og igangsatt en rekke nye rehabiliteringsprosjekter i Oslo, med en totalverdi på ca 115 millioner kroner. Av disse kan nevnes rehabilitering av Østbanehallen, Mathallen på industriområdet Vulkan, 124 bad på Grand Hotel og 59 leiligheter i Fredensborgveien 11. Samtidig er ordreboken kraftig styrket, på tvers av fagområdene. – Dette viderefører en positiv utvikling fra i fjor, og lover godt for året og fremtiden, sier Wilson.