Lambertseter Senter Årets Bygg 2010

På ByggeGallaen onsdag kveld ble Lambertseter Senter kåret til Årets Bygg 2010.

Stemningen i salen var spent da vinneren ble lest opp av juryleder Gustav Pillgram Larsen. Det har vært stor spenning rundt hvem som skulle av med den gjeve prisen. Juryen har gått gjennom alle de viktige prosjektene i Norge som er bygget i løpet av 2010, og det var vanskelig å komme frem til én vinner.

Bygget er utført i en totalentreprise av Skanska Norge AS.

Prosjektleder: Alf Olav Bjørtuft.

Byggherre: OBOS Forretningsbygg AS

Arkitekt: Hille Melbye Arkitekter AS

Byggesum: 475 millioner kroner eks mva.

Byggherreombud: Øyvind Moen AS

I juryens uttalelse heter det:
”Et byggeprosjekt med stor overføringsverdi – et forbilde på god planlegging og profesjonell gjennomføring. Byggherren har satt høye krav, og utfordret entreprenøren til å påta seg ansvar for energimål i tre år etter ferdigstillelse. Totalentreprenøren har spilt på en rekke gode ressurser for å få frem effektive og gode løsninger når det gjelder energi, miljø og brukervennlighet. Juryen beskriver Lambertseter Senter som et hverdagsprosjekt. Prosjektet representerer djerv satsning på sosialt og kulturelt samlingssted, redusert handelslekkasje, redusert transport basert på kollektivløsninger, og et gjennomarbeidet grønt bygg. Dem trenger vi flere av i Norge. Prosjekter som vitaliserer en bydel, stimulerer handel og kultur, og skaper et trygt miljø for menneskene som bor og arbeider i området.”

De to andre nominerte prosjektene var: Geilo Kulturkyrkje og Marienlyst Skole (Drammen).

- Vi endte opp med tre vidt forskjellige bygg med ulike kvaliteter og funksjoner. Felles for alle tre er at de er gjennomført med stor entusiasme og høy kvalitet, sier jurymedlem Gustav Pillgram Larsen.

Prisen ble delt ut på ByggeGallaen, som er en del av Byggedagene (23. og 24. mars). Arrangementet går av stabelen på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo, og skjer i regi av magasinet Byggeindustrien.

Juryen består av:
Stabsdirektør Gustav Pillgram Larsen, Statens bygningstekniske etat (leder)

Siv.arkitekt MNAL/NPA Ola Roald, Ola Roald AS, Tønsberg

Underdir. Inger Margrete Skogseid, Kommunal- og Regionaldepartementet

Prosjektleder Sverre Tiltnes, PTL/Grønn Byggallianse

Sjefredaktør Per Helge Pedersen, Byggeindustrien

Adm. direktør Jon Sandnes, Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg

Stabsdirektør Bjørn Erik Selnes, Statens vegvesen Vegdirektoratet