Navarsete lanserte Bygg 21

Kommunalminister Liv Signe Navarsete lanserte et nytt samarbeidsforum mellom næringen og myndighetene, Bygg 21, på Byggedagene.

Mange var spente på om Navarsete kom til å løfte på sløret om hva som vil komme i den etterlengtede stortingsmeldingen om byggenæringen som skal komme i høst. Det nye samarbeidsforumet var den store nyheten.

Forumet får navnet Bygg 21, og har et perspektiv frem til 2020

- Jeg ser for meg å lage en fastere samarbeidsarena. Et råd som tar for seg viktige tema som; en samlet FoU-strategi for byggenæringen, gjøre opplæring i byggfag mer relevant for de fremtidige utfordringene, øke bruken av lærlinger, systematisering og bedre samordning av videreutdanning og kurs, mer effektiv informasjons- og kompetansespredning til alle grupper, ikke minst de som etterspør byggtjenester, sa hun, og åpnet for innspill fra næringen til andre tema.

Navarsete legger opp til at Statens bygningstekniske etat skal bli et aktivt sekretariat for Bygg 21. På denne måten mener hun at etaten vil få en mer sentral rolle i utøvelsen av en mer helhetlig og fremtidsrettet bygningspolitikk.

- Jeg tror initiativet kan bli en viktig arena for gjennomføringen av de målene som vi vil presentere i den kommende strotingsmeldingen. Innenfor Bygg 21-rammen skal vi samle krefter og sikre samfunnet gode og varige bygg, avsluttet Navarsete.