Tungt program på Bygg Reis Deg

Bygg Reis Deg presenterte sitt konferanseprogram for høstens messe på Byggedagene. Et bredt spekter av temaer og foredragsholdere skal lokke publikum til Hall E på Norges Varemesse.

Det har lenge vært kjent at årets utgave av Bygg Reis Deg kom til å satse mer på konferanser enn tidligere. Onsdag presenterte Halvard Gavelstad i Bygg Reis Deg et omfatende program. Seks sesjoner fordelt på tre dager skal favne om de mest aktuelle temaene på tvers av byggenæringen.

På selve åpningskonferansen vil innovasjon være nøkkelordet. Med innlegg fra blant annet NHO, HSH, AF-sjef Pål Egil Rønn, vegdirektør Terje Moe Gustavsen, BNL-direktør Ketil Lyng og forhåpentligvis kommunalminister Liv Signe Navarsete. På åpningssesjonen skal også den helt nye prisen for innovasjon i byggenæringen deles ut.

På åpningsdagens andre sesjon (det er to sesjoner på hver av de tre første dagene av messen) er klimatilpasninger tema. Den tidligere svenske statsministeren Göran Persson er det store trekkplasteret.

På dag to er det henholdsvis effektiv arealbruk og samferdsel/infrastruktur som er tema. Det første temaet blir blant annet gjenstand for en debatt mellom blant annet Martin Mæland i OBOS, Paul Lødøen i OSU og arkitekt Peter Butenschøn. De håper også at samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa skal holde et innlegg på samferdselsdelen av programmet.

Den siste dagen av konferanseprogrammet vil sette energieffektivisering (med fokus på eksisterende bygg) og håndverkeren på dagsorden.

Felles for sesjonene er at de arrangeres i en konferansearena som blir bygget midt i Hall E på Norges Varemesse på Lillestrøm. Bygg Reis Deg er den første messearrangøren i Norge som bygger en slik arena midt i en messehall.

Den vil ha plass til inntil 400 deltagere, og hele konferanseprogrammet er gratis. I tillegg vil de bli streamet i sin helhet rundt omkring i de andre hallene og på flere nettsider (blant annet bygg.no).

Bygg Reis Deg har supplert et spennende program med profilerte møteledere. Dag en blir ledet av Nadia Hasnaoui, dag to av Einar Lunde og dag tre av Jon Almås. Alle kjente navn fra NRK.

Bygg Reis Deg arrangeres fra 19. til 23. oktober, og konferansedelen går over de tre første dagene.