Nektet å vike sto bom fast

Situasjonen på den gamle Mjøndalsbrua tirsdag kveld var som hentet fra en klassisk Fleksnes-episode: To bilister møtes på en trang vei og begge nekter å vike.

 

Og akkurat som i den gamle TV-serien endte det hele med at politiet måtte tilkalles.

Virkelighetens Fleksnes-episode fant sted da en bussjåfør og en sjåfør i en personbil møtte hverandre midtveis på brua i Nedre Eiker i Buskerud tirsdag kveld.

Begge to nektet plent å rikke seg og mente at den andre skulle rygge først. Dermed ble partene stående bom stille mens køene hopet seg opp på begge sider, skriver dt.no.

–Både bussjåføren og bilisten beklaget seg over at den andre ikke ville vike og rygge, opplyser operasjonsleder Magne Lie i Søndre Buskerud politidistrikt.

Politiet måtte bruke sin myndigste stemme, og det hele endte med at sjåføren i personbilen måtte gi seg og rygge for at bussen skulle slippe fram.

Brua er ikke bred nok til at buss og personbil kan passere hverandre, og er heller ikke skiltet med hvilken retning som har forkjørsretten på sin side. Politiet har derfor flere ganger tidligere måttet rykke ut for å løse opp i lignende krangler.

Politiet fikk beskjed om krangelen klokken 18.15 tirsdag kveld.