Rydd opp i våtromskaoset

I likhet med Byggmesterforbundet er vi tilfreds med at statsråd Liv Signe Navarsete vil foreta endringer i byggereglene tilknyttet ombygging av våtrom. Det er viktig at de myndigheter som har ansvar i denne saken lager så klare regler at de ikke er til å misforstå. Nå er det en stor usikkerhet – og mye av dette skyldes manglende relevant informasjon.

Byggmesterforbundet presisere at det er Kommunal- og regionaldepartementet og Statens bygningstekniske etat som har hovedansvaret for den store usikkerhet som nå råder ute i kommuner og bedrifter, i forbindelse med søknad om ombygging av våtrom

– Mye av usikkerheten oppstår grunnet manglende informasjon som for lengst burde vært tatt inn i veiledingen til Byggsaksforskriften. Videre foreligger det pr. dato ikke en gang et enkelt søknadsskjema som kunne ha ordnet opp i det meste av det som er uklart. Dette er rett og slett for dårlig hele ni måneder etter at forskriften trådte i kraft, og ansvaret ligger hos de sentrale myndigheter, mener sjefen i Byggmesterforbundet, Frank Ivar Andersen.

Mange byggmestre og andre har også reagert på all tilfeldighet som gjelder rundt kommunale gebyrer. Enkelte kommuner har opplagt sett på slike gebyrer som en ny inntektskilde.