Myndighetene må bære ansvaret for våtromskaoset

Byggmesterforbundet registrerer med tilfredshet at statsråd Liv Signe Navarsete vil foreta endringer i byggereglene tilknyttet ombygging av våtrom.

– Byggmesterforbundet vil allikevel avvente til de konkrete regelendringene foreligger. Videre vil Byggmesterforbundet presisere at det er Kommunal- og regionaldepartementet og Statens bygningstekniske etat som har hovedansvaret for den store usikkerhet som nå råder ute i kommuner og bedrifter, i forbindelse med søknad om ombygging av våtrom, sier daglig leder Frank Ivar Andersen i en melding fra Byggmesterforbundet.

– Mye av usikkerheten oppstår grunnet manglende informasjon som for lengst burde vært tatt inn i veiledingen til Byggsaksforskriften. Videre foreligger det pr. dato ikke en gang et enkelt søknadsskjema som kunne ha ordnet opp i det meste av det som er uklart. Dette er rett og slett for dårlig hele ni måneder etter at forskriften trådte i kraft, og ansvaret ligger hos de sentrale myndigheter, mener Andersen.

Han sier videre at et enkelt søknadsskjema og en forenklet søknadsprosess knyttet til ombygging av våtrom, vil bidra til at man sikrer at det er kompetente foretak som operer i dette markedet.

– Samtidig vil arbeid og kostnader i forbindelse med søknadsprosessen holdes på et minimum, sier Andersen.