Gnistrende Birken

Rekordmange deltakere kunne nyte strålende sol og knallføre under årets utgave av Birkebeinerrennet (Se bildekarusell).

Nesten 15.000 stilte til start på Rena lørdag morgen. Cirka 200 av disse gikk for Birkebeinersponsorene Norcem, Leca og Byggeindustrien.

 Ifølge arrangøren har det aldri vært så mange som har startet rennet. En frafallsprosent på sju prosent i forhold til antall påmeldte var rekordlavt.

 Som vanlig kjørte Birkebeinersponsoratet Norcem, Leca og Byggeindustrien et opplegg som inkluderte transport, overnatting og bespisning. 140 personer overnattet denne gangen på Høgskolen på Rena. De som stilte til start for sponsoratet hadde også tilgang på smørtelt og smøreekspertise både kvelden før og ved startområde.

BundeBygg på ski

Etter målgang snakket Byggeindustrien blant annet med en liten gjeng fra BundeBygg. Jan Øyvind Schneider, som stilte i klassen 50-54 år, kunne ikke si annet enn at turen over fjellet hadde vært fin. Renndebutanten var imidlertid ikke fornøyd med tiden 4.37.59.

 - Det ble tungt. Tror jeg må legge denne idretten på hylla, spøkte Schneider.

 Det var vanskelig for Schneider å svelge at han ble slått med drøye ti minutter av kollega Olav Bjørnerås. Bjørnerås, som stilte i klassen 60-64 år, var desto mer fornøyd.

 - Det var godt feste hele veien og stabilt føre. Jeg er fornøyd med tiden min på 4.27.20. Har i hvert fall aldri vært så nær merket, sier han.

Far og Sønn

Eivind Alstad er den sprekeste i Bundegjengen. Han stilte i klassen 50-54 år og kom i mål på respektable 3.51.05. Alstad klarte dermed merket..

Kjell Holthe, som daglig jobber ved NTNU og sønnen Frode Holthe fra Rambøll Trondheim smilte bredt etter målgang.

- Jeg gikk på 4.03.00 og er fornøyd med det. Det var knallføre og feste hele veien. I fjor måtte jeg smøre to ganger underveis, mens i år gikk jeg på VR45 hele veien, sier unge Holthe.

- Jeg gikk på 5.15.48, men jeg hadde trå ski, humrer Kjell Holthe.

Rittlisenser

Både far og sønn Holthe fikk lisens til Birkebeinerrennet etter å ha sendt inn fantasifulle og velformulerte søknader til Birkebeinersponsorene Norcem, Leca og Byggeindustrien.

Nå opplyser Ragnar Sandin, markedssjef i Byggeindustrien, at de rett over påske kommer til å trekke ut lisenser til det meget populære Birkebeinerrittet.

- De som er interessert i lisens til Birken på sykkel må følge med på bygg.no. Vi kommer også til å trekke ut 10 lisenser til rittet under Birkenseminaret som vi arrangerer etter Byggedagene, sier han.

Sandin oppfordrer de som har muligheten til å melde seg på det to timer lange inspirasjonsseminaret som blant annet vil innholde innlegg av Dag Erik Pedersen.

Tre nye år med muligheter

Norcem, Leca og Byggeindustrien har fornyet sitt Birkebeinersponsorat med tre år frem til 2013. Det betyr at det kommer mange muligheter til å bli med på sponsorenes meget populære Birkenarrangementer.

- De som gikk for oss under rennet representerer 60-70 ulike bedrifter. Hovedtyngden av de som er med oss er beslutningstakere i bedriftene sine, men vi bestreber oss etter å ha med alle sjikt i bedriftene, sier Sandin. Jeg synes også det er gledelig at vi har med oss cirka 25 prosent damer. Det er bra med tanke på sammensetningen i byggenæringen, sier Sandin.