Navarsete, Borten Moe og Slagsvold Vedum leder Sp

Landsmøtet i Senterpartiet gjenvalgte lørdag Liv Signe Navarsete som partileder. Av 178 avgitte stemmer fikk hun 177.

Navarsete er kommunal- og regionalminister og valgt som stortingsrepresentant fra Sogn og Fjordane.

Hun ble valgt til nestleder i Sp i 2001 og har ledet partiet siden høsten 2008

Ola Borten Moe fra Sør-Trøndelag ble valgt til ny første nestleder for de neste to årene med 168 stemmer, 15 stemmer var blanke. Han etterfølger landbruksminister Lars Peder Brekk.

Trygve Slagsvold Vedum fra Hedmark ble gjenvalgt som andre nestleder med 170 av 183 stemmer.

Borten Moe er født i 1976. Han ble olje- og energiminister tidligere i vinter. Han ble valgt inn som stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag i 2005.

Trygve Slagsvold Vedum er født i 1978. Han har vært stortingsrepresentant fra Hedmark siden 2005. Han har vært nestleder siden 2009. Slagsvold Vedum er parlamentarisk leder for Senterpartiet.

Borten Moe er av mange betraktet som en kommende stjerne, men Senterungdommen ønsker han velkommen med positiv skepsis. Ungdommen er kritisk til den nye nestlederen på grunn av hans utspill om vindmøller til havs og om petroleumsvirksomhet som de mener er lite fremtidsrettet.

– Alle kan ha en dårlig start. Vi oppmuntrer Borten Moe til å forsøke å pusse kløveren til Sp grønn og fin, sier politisk nestleder Lars Vangen.

De benytter anledningen til å minne Borten Moe på at han er olje- og energiminister og ikke petroleumsminister.

– Nå ser vi framover og gleder oss til at Ola skal løfte de grønne verdiene Sp står for, sier Vangen.

Han understreker at Senterungdommen støtter Borten Moe som første nestleder og mener han er en god representant for å løfte fram sentrumsverdiene.