Tsjekkiske Stanislav Rezac var best i spurten og vant Birkebeinerrennet lørdag.

Alsgaard kjørt ned av lagkamerat i Birken

Thomas Alsgaard ble torpedert av en lagkamerat under Birkebeinerrennet lørdag.

I en utforkjøring endte påkjørselen med at Alsgaard ski delvis brakk.

– Hadde han hatt en annen farge på trøya, ville det blitt juling, sa en småirritert Algaard til NRK etter løpet.

Han følte seg i god form og hang godt med da uhellet var ute. Nå ble det 11.-plass, vel to minutter bak vinneren.

– Skien hang sammen, men det ble litt ekstra ploging inn mot mål.

Stanislav Rezak vant løpet over 54 kilometer. Anders Aukland ble beste nordmann på fjerdeplass.

Rezac var sterkest på oppløpssiden og spurtslo Jörgen Brink, Jerry Ahrlin og Anders Aukland.

Tsjekkeren kom i mål på 2.39.54.

Da gruppa etter hvert ble fire-fem mann, var jeg veldig redd for at det skulle bli en femteplass. Men jeg traff med stavtakene og fikk til et godt innløp, så da kunne jeg strekke armene over hodet, sa Rezac til birkebeiner.no.

Han takket smøreteamet sitt etter seieren.

Jeg har hatt god glid og godt feste fra Rena til Lillehammer. Det skal jeg takke smørerne for, for de har virkelig gjort en god jobb i dag, sa tsjekkeren.

Sveitsiske Seraina Boner vant kvinnenes renn på tiden 3.11.17. Hun var 48 sekunder foran Jenny Hansson fra Sverige. Sara Svendsen tok tredjeplassen.

Jeg måtte kjempe. Jeg tror dette er en av de hardeste løypene jeg har gått noen gang. Det går opp og ned hele tiden og man får ikke hvile, sa Boner.